diumenge, 13 de novembre del 2011

El vot útil: no a l'extrema dreta, no al PP

Primer de tot, he d'admetre que estic espantat. Les enquestes donen una aclaparadora victòria al prefeixisme espanyol. Un franquista, que es presenta primer per Barcelona, obté el millor resultat de la història per al seu partit a Catalunya. Els populars recullen el vot ultradretà i es posen davant del suposat clam dels immigrants antics contra els que han vingut més tard.

No seré jo qui qüestioni que el PSOE i el PP tenen la mateixa política econòmica, que Rubalcaba hereta les decisions nefastes de Zapatero, el qual ha demostrat que els socialistes són capaços de fer els ajustos que calgui quan ho demani "Europa" o "els mercats".

Sí, tots contra Rubaljoy. Però no oblidem que el pitjor Zapatero ha estat millor que el millor Aznar. I que el pitjor Rubalcaba seria millor que el millor Rajoy. Que la corrupció del PSOE ha estat un joc d'aficionats comparada amb el caciquisme revifat del PP.

Perquè un govern del PP sí que està, per convicció, per història i per programa, absolutament en contra del que significa el Moviment 15-M: més democràcia, més participació, menys corrupció.

Per tot això animo a votar contra el PP. A l'opció més a l'esquerra que cadascú pugui segons les seves conviccions. I després del 20N, haurem de plantejar, un cop més, què significa ser progressista, d'esquerres, socialdemòcrata, socialista i comunista. I ecologista, si es vol. I a veure com podem construir la gran força d'oposició al sistema. La força que ha d'estar a l'altre costat del riu: al costat dels de baix. I enfrontada als que es posin al costat dels poderosos, es diguin com es diguin.