divendres, 8 de maig del 2009

El govern basc, les vergonyes del PSOE

En fi, s'ha consumat el pacte suposadament contra-natura del PSOE i el PP a la Comunitat Autònoma Basca. Allò que Mayor Oreja i Redondo Terreros no van aconseguir ho han fet Patxi López i Basagoiti, amb la convidada de pedra Rosa Díez.

López diu que no és un govern "frontista". O sigui que saltar-se l'eix dreta-esquerra i aliniar-se amb el PP no és frontista. Amb quin motiu doncs es fa el pacte si no és per fer una política espanyolista per contrast a la basquista dominant fins ara?. A hores d'ara no conec la llista d'integrants del govern, és curiós perquè sembla un govern clandestí. Govern de la vergonya, diria jo.

Després de posar de volta i mitja a Ezker Batua per participar en un govern "de dretes", el PSOE s'alia amb el seu "pitjor" enemic. La COPE i la SER, per una vegada, van a una. Es presenta com una gran cosa que hagi promès el càrrec davant l'Estatut i no la Bíblia (ja em sembla bé, això) quan els ministres de l'Estat fan el jurament davant un crucifix. El que val pera als bascos no val per als espanyols. És una expressió més d'hipocresia.

Com s'ha pogut produir això? No serà perquè més del 8 per cent dels vots, uns cent o cent cinquanta mil electors no tenen representació al Parlament? Com es pot en aquestes circumstàncies dir que "la transició" ha acabat a Euskadi, el país que no va votar la Constitució monàrquica?

Mentrestant, creix la pressió sobre la candidatura radical a les europees Iniciativa Internacionalista. Quan tocarem el fons de la degradació democràtica?