dissabte, 20 de desembre del 2008

Cayo Lara i Toxo, canvi de tendència?

Doncs sí, jo també me n'alegro que hagi caigut Fidalgo, que Toxo hagi exhibit un llenguatge de classe, i, no puc dir-ho més explícitament, que Cayo Lara, aquest comunista honest (és clar que és redundant, el que passa és que no tots els que es diuen comunistes ho són), estigui al front d'Izquierda Unida.
CCOO i IU estan passant per una fortíssima crisi de credibilitat. Hem vist massa vegades com els "saltimbanquis" de torn adoptaven un discurs ara "moderat i d'unitat" (o sigui, de dreta), ara "radical" (oportunísticament).
S'ha de veure el canvi. A IU, en el discurs cap a la seva dreta i cap a la seva esquerra. Als ajuntaments i ens autonòmics on governa o participa del govern, a on fa oposició. Internament, la refundació és "la" patata calenta que s'ha de portar al màxim per recuperar influència social. I credibilitat.
A CCOO, sobra dir que té una gran oportunitat de fer honor a la seva definició de "sindicat de classe" i "sociopolític". Defensant els treballadors, no defugint la seva responsabilitat com a primera força sindical, portant les mobilitzacions i participant de la vida dels moviments. És a dir, canviant de rumb per abandonar el procés de tancament en si mateixa que Fidalgo promocionava.

És molt demanar que l'esquerra social, sindical i política treballin juntes i facin honor al seu nom i al seu programa?

1 comentari:

PCE Salamanca ha dit...

Hola:

Desde la Agrupación de Salamanca del Partido Comunista de Salamanca (PCE) estamos promoviendo un intercambio de enlaces y/o RSS con bloggers de izquierdas. Hemos visto tu blog a través del agregador de blogs de Otra IU es Posible, y nos ha parecido que podría ser interesante que intercambiáramos nuestros enlaces.

Puedes visitar nuestro blog en http://pcesalamanca.blogspot.com/ o, lo que es lo mismo, en http://www.pcesalamanca.es/

Si estás interesado, indícánoslo en este correo electrónico; info@pcesalamanca.es

Un saludo,

Partido Comunista de Salamanca (PCE)
Secretaría de Comunicación.